Media

Op 5 november 2014 organiseerde de Werkgroep Kwaliteitsvolle Media samen met Het Genootschap De Volle Maan een panelgesprek over "Media en basisactie".
Op de foto v.l.n.r.: Gie Goris (MO*-magazine), Pol Deltour (Vlaamse Vereniging van Journalisten), Indra Dewitte (Het Belang van Limburg), Felix Bergers (moderator)

Hoe kunnen wij als kritische burgers en verontruste nieuwsconsumenten onze stem versterken? Hoe kunnen we in een positieve wisselwerking treden met journalisten, reporters en redacteurs?

Het zijn geen evidente vragen in een tijd waarin de pers in de greep raakt van de mechanismen van de vrije markt, en ertoe verleid wordt om te schrijven wat verkocht wordt. Nochtans vinden we in het schrijversgilde heel wat geëngageerde zielen die dit evenzeer betreuren als wijzelf. Ze ervaren vaak dezelfde gevoelens als de kleine opstandige man of vrouw aan de basis. Spreekt het dan niet vanzelf dat we de dialoog aangaan en samen wegen van verandering zoeken?

Om dit proces verder te onderzoeken en op gang te zetten, richtte de Universiteit voor het Maatschappelijk Belang een Werkgroep Media op. De vergadermomenten zijn vrij toegankelijk en worden aangekondigd in de Sociale Kalender.