Verbondenheid

Het solidariteitskoor Kantikune brengt samen met het Genker Cité Koor liederen uit landen wereldwijd over een gezamenlijke sociale strijd (29 september 2018).

Op het einde van 2017 begonnen we na te denken over de nakende lustrumvieringen van 5 jaar UMB en 20 jaar Genootschap De Volle Maan. Mensen uit diverse verenigingen vonden elkaar en vormden een werkgroep om het zogenaamde "Feest van de Limburgse Hartelijkheid" te organiseren. Zij zagen in een verjaardagsfeest kansen om de hartelijkheid te promoten en uit te dragen. Maar ze wilden zich vanuit een maatschappijkritische analyse ook strijdbaar opstellen tegen vormen van harteloosheid. Hieruit resulteerde het "Manifest van de Limburgse Hartelijkheid". Meer info hierover vind je onder de subknop "5 jaar UMB". 

Ook na het feest, dat plaatsvond op 29 september 2018, wilden de partners blijven samenwerken. We vonden dit een vanzelfsprekende opstelling voor organisaties die gelijklopende doelstellingen hebben. Samen willen we een boodschap van meer verbondenheid, sociale cohesie en vredevol samenleven uitdragen, en hiertoe evenementen opzetten. Gezelligheid en gemoedelijkheid, het zijn misschien minder zwaar op de hand liggende begrippen, maar ze zijn ook een belangrijke bouwstof als we aan een gemeenschap willen werken waarin iedereen zich thuis voelt. 

In 2019 gaat er veel aandacht uit naar 50 jaar Wereldscholen, met consideratie voor lessen uit het verleden voor de uitdagingen van nu.